Filtrēšanas metode

Kā filtrēt kafiju

  1. Lejiet svaigu, aukstu ūdeni kafijas trauka ūdens nodalījumā ar tīru mērkrūzi, kas tiek izmantota tikai šim nolūkam.
  2. Izvēlieties pareizā lieluma filtru un ieberiet tajā kafiju. Lietojiet tējkaroti vai "Paulig" zelta kausiņu (7 g). Lieciet 60–70 gramus kafijas uz litru ūdens.
  3. Izlīdziniet malto kafiju tā, lai ūdens tai sūktos cauri vienmērīgi. Lai izvairītos no filtra papīra aizsprostošanās, nesakratiet kafiju filtrā, lietojiet karoti kafijas izlīdzināšanai. Kafijas slānim jābūt 2½ līdz 5 centimetrus biezam, lai ūdens tam iztecētu cauri pareizajā ātrumā. Nospiediet starta pogu.
  4. Apmaisiet kafiju pirms pasniegšanas, lai apakšējais slānis, kur kafija stiprāka, sajauktos ar virsējo.

3 soļi līdz izcilai filtrētajai kafijai

  1. Pareizais malums.
  2. Lietojiet 30 minūšu laikā pēc pagatavošanas.
  3. Samaisiet pirms pasniegšanas.

Atcerieties! Nekad neatšķaidiet iepriekš uzlietu kafiju ar svaigu. Nesteidzieties un neņemiet kafiju, kamēr tā vēl tek cauri filtram.

Tīrīšana

Tīriet kafijas traukus un iekārtas pēc katras lietošanas reizes. Ievērojiet šādas instrukcijas, tīrot kafijas automātu.

  • Tīriet stikla kannu un filtru turētāju pēc katras lietošanas reizes. Lai notīrītu kafijas taukus, mazgājiet trauku ar siltu sodas šķīdumu (trīs ēdamkarotes sodas uz litru ūdens) vai speciāli kafijas aprīkojumam paredzētiem tīrīšanas līdzekļiem. Raugieties, lai ūdens būtu svaigs un tīrs.
  • Regulāri notīriet apkaļķojumu saskaņā ar ražotāja instrukcijām.
  • Vienmēr lietojiet svaigu, tīru ūdeni.

Atcerieties! Labākais veids, kā panākt, lai trauki būtu tīri un mirdzoši, ir mazgāt tos ar rokām. Nelieciet tos trauku mazgājamā mašīnā.

Kafijas pagatavošana