Moka Napolitana

Viena no populārākajām metodēm, ko lieto Itālijā, lai pagatavotu kafiju mājās, ir uz plīts virsmas liekamā espresso kannas izmantošana. Tā ir laba alternatīva daudz dārgākajiem elektriskajiem espresso automātiem, turklāt galarezultāts ir līdzīgs īstajam espresso. Zināmākie nosaukumi šai ar rokām lietojamajai ierīcei ir Moka (Mocha) un Napolitana.

Kā pagatavot kafiju ar Moka Napolitana

  1. Apakšējo nodalījumu piepildiet ar aukstu ūdeni līdz atzīmes līnijai.
  2. Filtra nodalījumā ieberiet svaigu kafiju, uzlieciet to uz pamata. Lai iegūtu vislabāko rezultātu, ieteicams izmantot ļoti smalka maluma kafiju.
  3. Lieciet filtra sietiņu virs filtra nodalījuma, iespiežot kafiju vietā.
  4. Katla augšpusi stingri uzskrūvējiet uz apakšējā nodalījuma un lieciet uz vidēji karstas plīts.
  5. Spiediens sāksies katla apakšā. Temperatūrai un spiedienam kāpjot, verdošais ūdens izspiedīsies cauri maltajai kafijai un nonāks katla augšpusē. Process ilgst 5–8 minūtes.
  6. Kad viss ūdens izmantots, kafiju no savācējnodalījuma lejiet tasē.

3 soļi līdz izcilai Moka Napolitana

  1. Lietojiet svaigu ūdeni un ļoti smalka maluma kafiju.
  2. Kārtīgi uzskrūvējiet katla augšpusi uz apakšējā nodalījuma.
  3. Kafiju lietojiet, kad tā ir pilnīgi gatava.

Atcerieties! Neveriet vaļā kafijas vārītāju, kamēr tas darbojas. Karstā kafija var jūs applaucēt!

Tīrīšana

Tīriet kafijas gatavošanas iekārtas pēc katras lietošanas. Ņemiet vērā šādas norādes, tīrot Moka Napolitana kafijas vārītāju.

  1. Ļaujiet kafijas vārītājam atdzist pirms tīrīšanas.
  2. Noskrūvējiet katla augšpusi no apakšējā nodalījuma.
  3. Noņemiet filtra nodalījumu un iztīriet no kafijas paliekām.
  4. Lai notīrītu kafijas taukus, mazgājiet visas detaļas ar siltu sodas šķīdumu (trīs ēdamkarotes sodas uz litru ūdens) vai speciāli kafijas aprīkojumam paredzētiem tīrīšanas līdzekļiem.

Atcerieties! Vienmēr pēc mazgāšanas noslaukiet visas detaļas ar sausu dvieli. Ūdens bojā kafijas vārītāja alumīnija pārklājumu.

Kafijas pagatavošana

 

Back to top