LAIMĪGA RAŽA

Kafijas ogas, kas tiek sauktas par ķiršiem, nogatavojas apmēram deviņu mēnešu laikā pēc ziedēšanas. Lielākajā daļā kafijas audzēšanas valstu kafijas raža tiek novākta ar rokām, lai nodrošinātu augstu kvalitāti. Rūpīga ķiršu nolasīšana nodrošina viendabīgu ražu un bagātīgu iegūtās kafijas garšu. Lasiet vairāk par kafijas novākšanu šeit.

Laimīga kafijas plantācija

Kafijas krūmi sāk ražot ogas pēc 2-4 gadiem kopš iestādīšanas un katru gadu dod 1-2 ražas. Lai uzlabotu ražību un padarītu novākšanu vieglāku, krūmus nepieciešams apgriezt. Kafijas krūmu kopšanai nepieciešama liela rūpība, jo krūmi ir trausli.

Simtiem laimīgu ražu

Kafija ir sezonāls produkts. Katra raža ir savādāka- kvalitāte ir atkarīga no audzēšanas apstākļiem. Kafija tiek novākta cauru gadu- kādā vietā uz zemeslodes katru mēnesi ir kafijas ražas laiks.

"Rūpīga kafijas ķiršu nolasīšana nodrošina viendabīgu ražu un bagātīgu iegūtās kafijas garšu"

"Rūpīga kafijas ķiršu nolasīšana nodrošina viendabīgu ražu un bagātīgu iegūtās kafijas garšu"

Ar rokām vai ar mašīnu?

Atkarībā no kafijas audzēšanas valsts vai reģiona, kafija tiek nolasīta ar rokām vai mehāniski. Uz stāvām nogāzēm kafiju iespējams novākt tikai ar rokām, savukārt plašās un līdzenās saimniecībās iespējams izmantot mašīnas.

Nākamais solis Laimīgas pupiņas ceļojumā

5. Kafijas apstrāde pēc novākšanas

Lasīt vairāk