Kafijas apstrāde pēc novākšanas

Pēc novākšanas kafiju iespējams apstrādāt vairākos veidos. Ar dažādām metodēm apstrādāta kafija garšo dažādi, un dzēriena radītā sajūta mutē atšķiras. Pats svarīgākais ir rūpēties, lai apstrādes procesā nenotiktu kļūdas, piemēram, t.s., stinker beans rašanās: pārāk ilgi aizķeroties mitrās apstrādes traukos, pupiņas sabojājas. Viena šāda pupiņa var sabojāt veselu partiju kvalitatīvu pupiņu. Šajā sadaļā iepazīstieties ar pupiņu apstrādi pēc novākšanas.

Sausāk par sausu

Sausā apstrāde ir vecākā un vienkāršākā apstrādes metode. Tai nepieciešams vismazāk ierīču vai piederumu. Sausi apstrādātai kafijai parasti piemīt izteiksmīgs ogu aromāts.

Pāris dienu pelde baseinā- slapjā metode

Tā sauktā slapjā metode nozīmē, ka kafijas ogu miziņa un mīkstums vispirms tiek mehāniski atdalīti. Pēc tam pupiņas tiek ievietotas lielās ūdens tvertnēs uz 1-2 dienām. Šādi tiek iegūtas mazgātas kafijas pupiņas, kuru garša ir viegli skābena.

"Kafijas pupiņu apstrādē nepieciešama liela rūpība."

"Kafijas pupiņu apstrādē nepieciešama liela rūpība"

Daļēji sausā metode

Šī metode ir sausās un slapjās metodes kombinācija. Metode ieviesta 1990-tajos gados, un kļūst aizvien izplatītāka Brazīlijā, Āzijā un Centrālamerikā.

Nākamais solis Laimīgas pupiņas ceļojumā

6. Loģistika

Lasīt vairāk
Back to top