Presidentti Original kafija pielāgota Baltijas valstu gaumei

20.2.2023

Pagatavojot tasi kafijas, gandrīz 98% no tajā esošā dzēriena ir ūdens. Tāpēc nav pārsteidzoši, ka ūdenim ir milzīga ietekme uz kafijas garšu. Vissvarīgākais faktors šeit ir ūdens cietība.

Gatavojot kafiju ar mīkstāku ūdeni, kafijā paslēptās garšas atklāsies vieglāk. Izmantojot kafijai cietāku ūdeni, kafijas pēcgarša būs vājāka un kafija var būt ūdeņaina, it īpaši, ja ir tai viegls grauzdējums.

Somijā, kur tiek ražota visa Paulig kafija, dzeramais ūdens ir mīkstāks nekā Latvijā un citās Baltijas valstīs. Ņemot vērā šo faktu, Paulig Presidentti Original kafija Baltijas valstīm tiek grauzdēta tumšāk nekā tāda paša nosaukuma kafija, ko pārdod Somijā.

Vēl viena atšķirība starp Somiju un Baltijas valstīm ir tajā, kāda kafija mums patīk. Latvijā populārākā ir vidēji grauzdēta kafija, savukārt somi dod priekšroku ievērojami vieglākas garšas kafijai. Tas ir vēl viens iemesls, kādēļ Somijā un Latvijā nopērkamā Paulig Presidentti Original atšķiras - Somijai paredzēto kafiju grauzdējam viegli (1. līmenis), Latvijai un citām Baltijas valstīm - vidēji (3. līmenis).

Novēlam izbaudīt tasi lieliskas kafijas!

 

Back to top