Avokado - laima svaigā kūka
8.5.2023
Vegānu kūka bez glutēna un laktozes

Daudzums:
8-10 gab., 20cm diametra forma
Pamatne:
- 130 g neapstrādātru griķu miltu
- 80 g mīksto dateļu bez kauliņiem
- 70 g mandeļu sviesta
- apmēram 30 ml silta ūdens
- 1/4 tējk.sāls
Pildījums:
- 400 g gatavu avokado mīkstuma (apmēram 5-6 avokado)
- 100 ml laima sulas
- 1 laima smalki sarīvēta miziņa
- 80 ml kausētas kokosriekstu eļļas
- 150 g krēmīgā kokosriekstu piena
- Pēc izvēles laima šķēles, drupinātas pistācijas, zemenes dekorēšanai
Pagatavošana:
Ar blenderi vai virtuves kombainu sakuļ visas pamatnes sastāvdaļas viendabīgā masā. Masu liek ar cepampapīru izklātas kūkas formas apakšā un ievieto ledusskapī. Pēc tam ar blenderi vai virtuves kombainu sakuļ viendabīgā masā visas pildījuma sastāvdaļas. Pārlej pildījumu pamatnei un liek saldētavā uz apmēram pāris stundām, lai kūka sacietē, bet nesasalst.
Dekorē ar savām iecienītākajām piedevām un bauda ar Paulig Classic kafiju.
Receptes autore Maria Veski Raudkivi (@miaspiration).