Citronu kēkss ar baltās šokolādes krēma cepurīti

9.5.2023

 

Daudzums : aptuveni 10 šķēles 20 x 11 cm formā

Pagatavošanai nepieciešams:

  • 200 g kviešu miltu vai bezglutēna miltu maisījuma pēc izvēles
  • 65 g mandeļu miltu
  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 120 ml piena pēc izvēles
  • 100 g pūdercukura vai 120 g kokosriekstu palmu cukura
  • 4 olas istabas temperatūrā
  • 60 ml citronu sulas
  • 3 citronu miziņas, smalki sarīvētas (15g)
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 2 tējk.vaniļas ekstrakta
  • 1/5 tējk.sāls

Krēms:

  • 100 g zema tauku satura krējuma siera
  • 100 g putukrējuma
  • 50 g baltās šokolādes
  • malta vaniļa pēc izvēles

Pagatavošana:

Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu, sviestu istabas temperatūrā un visu samaisa. Citā bļodā sakuļ olas, pienu un vaniļas ekstraktu un pievieno to miltu maisījumam. Pēc tam pievieno citrona sulu un visu samaisa gludā mīklā. Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru vai ietauko ar sviestu, lej veidnē mīklu un cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 50-60 minūtes, līdz kēkss virspusē kļūst zeltains un tajā iedurtais iesmiņš paliek tīrs. Ja kēksa virspuse pārāk ātri apbrūninās, to pārklāj ar foliju un cep līdz galam. Ļauj kēksam atdzist, pirms to izņem no cepšanas veidnes. Krēmam saputo putukrējumu un iemaisa krēmsieru un izkausēto balto šokolādi. Kad biskvīts ir atdzisis, uzklāj krēmu un bauda ar savu Paulig Presidentt kafiju.

Receptes autore Maria Veski Raudkivi (@miaspiration)

Back to top