Kafijas un saldējuma bezē kūka
9.11.2020
Kafijas un saldējuma bezē kūka ir viegli pagatavojama, tā lieliski papildinās visdažādāko svētku galdu. Gaisīga, atsvaidzinoša un uzmundrinoša – tāda ir no stipras kafijas, vaniļas saldējuma un bezē gatavotā kūka. Pasniedziet ar kafiju!
Būs nepieciešams :
Porciju skaits – 8
Sastāvdaļas
2 bezē pamatnes
0,5 dl brendija, kafijas liķiera vai sīrupa
1 tējk. stipras kafijas
2 l vaniļas saldējuma
4 tējk. maltas Classic Cremoso kafijas
1-2 dl šokolādes vai karameļu mērces
Dekorēšanai
Malta kafija, grauzdēti lazdu rieksti, kafijas pupiņas, ogas vai augļi, sadrupināti bezē cepumi

Pagatavošana
- Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru.
- Veidnē ievieto 1. bezē pamatni.
- Saldējumu 20 minūtes tur istabas temperatūrā.
- Tējkaroti pagatavotas kafijas pēc izvēles sajauc ar brendiju, kafijas liķieri vai sīrupu.
- ½ no saldējuma iecilā sajauktos dzērienus un kafijas biezumus.
- Kūkas veidnē ar saldējuma masu pārklāj 1. bezē pamatni.
- Virs saldējuma masas ievieto 2. bezē pamatni.
- Pārklāj ar atlikušo saldējuma masu.
- Saldējuma masu pārziež ar šokolādes vai karameļu mērci.
- Gatavo kūku pārkaisa ar riekstiem, kafijas pupiņām.
- Vismaz uz 3 h ievieto saldētavā.
- Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām, vēlreiz pārlej ar šokolādes vai karameļu mērci.
Receptes autore un stiliste - Hanne Paljak, foto - Jaan Heinmaa.