Šķīstošā kafija

Šķīstošā kafija ir pulveris, kas tikai jāizmaisa ūdenī, lai iegūtu kafiju. Pulveris izšķīst ūdenī un dzēriens ir gatavs baudīšanai. Šķīstošo kafiju pārsvarā iegūst, izmantojot liofilizācijas metodi (žāvēšana saldējot).

Šķīstošās kafijas radīšana parasti sākas ar stipras kafijas pagatavošanu, kuru pēc tam liofilizē, tādējādi izvelkot visu šķidrumu no dzēriena. Pāri paliek izkaltēta kafija, ko mēs pazīstam kā šķīstošās kafijas pulveri.

Šķīstošo kafiju var pagatavot pavisam ātri, jo tai tikai jāizšķīst ūdenī. Šķīstošās kafijas pulveri ieber pa taisno ūdenī, un pāris reizes to apmaisot ar karoti, dzēriens jau ir gatavs.

Šķīstošā kafija ir labs variants, ja vēlies izbaudīt tasīti kafijas bez liekas gaidīšanas.

 

 

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top