Arabica

Coffea Arabica jeb vienkārši arabika ir viens no pieprasītākajiem pupiņu veidiem pasaulē. Arabika veido 60–70% no visā pasaulē saražotā kafijas daudzuma. Tās aromāta un garšas īpatnību dēļ, šī kafija ir ļoti novērtēta un iecienīta.

Arabikas kafijas pupiņas var atrast gan vecmāmiņas pieliekamajā, gan smalkos birojos, gan kafejnīcās. Arabikas garša ir maiga, skābena un samtaina, turklāt tās garša un aromāts ir daudzpusīgāks nekā Robustai. Coffea Arabica ir visvairāk audzētā kafija pasaulē, un Paulig filtra kafijas ražošanā galvenokārt izmanto arabikas veidus. Maigo un aromātisko garšas nošu dēļ, arabika pupiņas it īpaši var sajust gaiša grauzdējuma kafijā.

Mūsdienās arabika tiek audzēta vairākās pasaules valstīs, taču tās izcelsme ir meklējama Etiopijā. Lai rastos izteiksmīgāks nobriedušo ogu aromāts, arabikai ir nepieciešama daudz saules gaisma, aptuveni 18 – 22 grādi, bagātīga augsne un mitrums. Visbiežāk arabika tiek audzēta 1000 – 2000 m virs jūras līmeņa. Coffea Arabica tiek audzēta tropiskajā klimata joslā, saucamajā kafijas joslā. Lielākās kafijas audzēšanas valstis ir Brazīlija un Kolumbija.

 

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top