Turku kafija

Turku kafija ir stipra kafija, kuru gatavo, uzvārot nelielā vara podiņā pulverveidā samaltu kafiju.

Turku kafijai ir spēcīga un samtaina garša. Tā rodas, jo kafijas taukvielas izšķīst nefiltrētajā, no ļoti smalki samaltas pagatavotajā dzērienā. Turku kafiju dēvē arī par džezvu (cezve) vai ibrika kafiju.

Turku kafiju gatavo, ieberot kafiju un ielejot ūdeni kafijas gatavošanas traukā. Trauku sakarsē bez maisīšanas. Saldumam pēc vēlēšanās var pievienot cukuru. Kad biezumi nosēdušies, kafiju samaisa. Kad uz kafijas parādās crema, to salej krūzītēs. Tad trauku noliek atpakaļ uz plīts un maisa, līdz kafija iegūst vara brūnu nokrāsu. Turku kafija ir lieliska ar maziem saldiem gardumiem. Tradicionāli krūzītes apakšā nosēdušos biezumus izmantoja nākotnes pareģošanai.

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top