Izbaudi dažādas svētku kafijas garšas- gan karstu caffé latte, gan aukstu Cold Brew!
Piparkūku latte
Paulig espresso (30 ml)
20 ml Tate&Lyle Kanēļa sīrups
250 ml piens
Piparkūku garšvielas (izmanto kanēli, kardamonu, maltu ingveru)
Piparkūku gabaliņi
Ielej glāzē ( 250 ml) kanēļa sīrupu un piparkūku maisījumu. Pārlej pāri espresso un pievieno dzērienam siltu un saputotu pienu.
Pirms pasniegšanas dekorē ar piparkūku gabaliņiem.
Ziemssvētku Cold Brew
100 ml Cold Brew kafija
200 ml piens
50 ml saldais krējums
30 g kondensētais piens
2 g malts ingvers
4 g kanēlis
4 g kardamons
Apelsīns
Ledus
Pagatavošana:
Ievieto glāzē kondensēto pienu un piparkūku maisījumu. Sajauc līdz
viendabīgai konsistencei. Pievieno, ledu, Cold Brew kafiju, pienu
un 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas. Saputo saldo krējumu līdz masai
ir viendabīga konsistence. Vienmērīgi pārklāj dzērienu ar putukrējumu.
Pabeidz dekorēšanu, vienmērīgi sarīvējot apelsīna miziņu pāri
putukrējumam. Pirms dzeršanas, kārtīgi samaisa.
Cold Brew kafijas pagatavošana, izmantojot Franču presi:
Franču presē ievieto 90 g Paulig malto kafiju. Pārlej kafiju ar
aukstu ūdeni. Uzliec franču presei virsū vāciņu un ļauj kafijai ievilkties
uz 14 – 16 h. Kad pagājis noteiktais laiks, nospied franču preses filtru un
vari sākt izbaudīt pagatavoto dzērienu. Dzērienu ledusskapī var uzglabāt
līdz vienai nedēļai.
Kafija "Ziemassvētku ābols"
20ml ābolu sīrupa
40ml karameļu sīrupa vai karameļu mērces
1 porcija (30ml) Paulig Espresso kafijas
Šķipsniņa Santa Maria kanēļa
150ml piena
Saldais krējums putošanai
Pagatavošana:
Ielejiet krūzē ābolu sīrupu, 20ml karameļu sīrupa un pievienojiet kanēli.Pagatavojiet espresso un uzkarsējiet pienu. Abus pievienojiet krūzē ar sīrupiem. Izgreznojiet ar putukrējuma cepurīti, atlikušo karameļu sīrupu un kanēli.