Izbaudi jauno Paulig Presidentti Gold Label kafiju kopā ar rudenīgi spilgtu smilšu mīklas pīrāgu!

28.10.2016

Kafijas garšas nianses vislabāk izbaudīt garšu harmonijā, kad izvēlētais deserts vai uzkoda satur līdzīgu garšu notis. Viegla grauzdējuma Paulig Presidentti Gold Label kafija labi sader ar vieglas, maigas garšas ēdieniem, piemēram, ogu vai augļu garšām.

Nepalaid garām jaunās ķirbju ražas prieku un pagatavo kādai īpašai pēcpusdienai šo vienkāršo pīrāgu, kas garšo un izskatās žilbinoši!

Ķirbju-maskarpones siera pīrāgs

Smilšu mīkla

Sastāvdaļas

50 g     cukura

80 g     sviesta

300 g   kviešu miltu

1           ola

 

Mīklas pagatavošana

Bļodā ieber miltus, cukuru un pievieno aukstu, smalki sagrieztu sviestu.

Sastāvdaļas saberž irdenā masā.

Pievieno olas un visu samīca viendabīgā masā.

Iegūto mīklu atdzesē ledusskapī 30-60 minūtes.

 

Mīklas cepšana

Cepamajā formā ieklāj smilšu mīklu un ar dakšu to sadursta.

Pāri sadurstītajai mīklai pārklāj cepamo papīru un formu pieber pilnu ar nevārītiem zirņiem vai pupiņām, lai mīkla nevarētu pacelties.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 180⁰C temperatūrā 25-30 minūtes.

 

Ķirbju-maskarpones siera pildījums

Sastāvdaļas

1500 g    ķirbja

250 g      maskarpones siera

1tējk       malta Santa Maria kardamona

3ēd.k.     cukura

1ēd.k.     Santa Maria vaniļas cukura

2              olas

 

Pagatavošana

Ķirbi ietin folijā un cep sakarsētā cepeškrāsni 180⁰C temperatūrā 1,5 stundu līdz tas ir kļuvis ļoti mīksts.

Izceptajam ķirbim noņem mizu un liek sietā, lai notek liekais šķidrums.

Iegūto masu liek bļodā, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un kārtīgi sablenderē viendabīgā masā.

Iegūto masu lej iepriekš izceptajā smilšu mīklas formā un cep 180⁰C temperatūrā 50 minūtes.