Izbaudi dažādas svētku kafijas garšas- gan karstu caffé latte, gan aukstu Cold Brew!

22.12.2017

 

 

Piparkūku latte

Paulig espresso (30 ml)

20 ml Tate&Lyle Kanēļa sīrups

250 ml piens

Piparkūku garšvielas (izmanto kanēli, kardamonu, maltu ingveru)

Piparkūku gabaliņi

Ielej glāzē ( 250 ml) kanēļa sīrupu un piparkūku maisījumu. Pārlej pāri espresso un pievieno dzērienam siltu un saputotu pienu.

Pirms pasniegšanas dekorē  ar piparkūku gabaliņiem.

 

 

 

 

Ziemssvētku Cold Brew

100 ml Cold Brew kafija

200 ml piens

50 ml saldais krējums

30 g kondensētais piens

2 g malts ingvers

4 g kanēlis

4 g kardamons

Apelsīns

Ledus

 

Pagatavošana:

Ievieto glāzē kondensēto pienu un piparkūku maisījumu. Sajauc līdz

viendabīgai konsistencei. Pievieno, ledu, Cold Brew kafiju, pienu

un 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas. Saputo saldo krējumu līdz masai

ir viendabīga konsistence. Vienmērīgi pārklāj dzērienu ar putukrējumu.

Pabeidz dekorēšanu, vienmērīgi sarīvējot apelsīna miziņu pāri

putukrējumam. Pirms dzeršanas, kārtīgi samaisa.

 

Cold Brew kafijas pagatavošana, izmantojot Franču presi:

Franču presē ievieto 90 g Paulig malto kafiju. Pārlej kafiju ar

aukstu ūdeni. Uzliec franču presei virsū vāciņu un ļauj kafijai ievilkties

uz 14 – 16 h. Kad pagājis noteiktais laiks, nospied franču preses filtru un

vari sākt izbaudīt pagatavoto dzērienu. Dzērienu ledusskapī var uzglabāt

līdz vienai nedēļai.

 

 

Kafija "Ziemassvētku ābols"

20ml ābolu sīrupa

40ml karameļu sīrupa vai karameļu mērces

1 porcija (30ml)  Paulig Espresso kafijas

Šķipsniņa Santa Maria kanēļa

150ml piena

Saldais krējums putošanai

Pagatavošana:

Ielejiet krūzē ābolu sīrupu, 20ml karameļu sīrupa un pievienojiet kanēli.Pagatavojiet espresso un uzkarsējiet pienu. Abus pievienojiet krūzē ar sīrupiem. Izgreznojiet ar putukrējuma cepurīti, atlikušo karameļu sīrupu un kanēli.