Franču kafijas spiedkanna

Ar franču kafijas spiedkannu var pagatavot filtrēšanai paredzētās kafijas. Šīs kafijas pagatavošanā papīra filtrus neizmanto, maltu kafiju vienkārši aplej ar ūdeni spiedkannā.

Kā jau vēsta tās nosaukums, franču kafijas spiedkanna ir franču izgudrojums. Spiedkannā pagatavota kafija parasti ir pilnīgāka nekā filtrētā kafija. Tā kā šīs kafijas pagatavošanai neizmanto papīra filtrus, visas eļļas un aromāti nonāk krūzītē.

Spiedkanna sastāv no pašas kannas un preses, kas nospiež kafijas biezumus kannas apakšā. Pareizo daudzumu maltās kafijas iemēra iepriekš sasildītajā kannā un tad apļveida kustībā aplej to ar karstu ūdeni. Pēc ūdens pieliešanas kafiju jāsamaisa ar karoti. Kafijai ļauj ievilkties 4–6 minūtes un tad ar presi nospiež biezumus uz leju, atdalot tos no dzeramās kafijas.

Kafiju, kas paredzēta café au lait, bieži vien pagatavo ar spiedkannu. 

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top