Filtrēta kafija

Filtrētu kafiju var pagatavot ar kafijas automātu vai arī bez tā. Samaltu kafiju ieber papīra filtrā un pa virsu uzlej karstu ūdeni.

Lai pagatavotu filtrētu kafiju, ir daudz dažādu iespēju, sākot ar dažādiem kafijas maisījumiem.  Filtrētas kafijas bildīte uz Paulig kafijas iepakojuma palīdzēs izvēlēties īsto kafiju. Var izmantot jau samaltu kafiju vai arī malt pupiņas pats. Gardas filtrētas kafijas noslēpums ir pareizā attiecība un tīrs aprīkojums. Viena karote (aptuveni 7 g) kafijas uz krūzīti (1,25 dl) ir pareizā proporcija.

Sastāvējušās kafijas taukvielas padara kafijas garšu asu un nepatīkamu, tāpēc kafijas aparātu ir ieteicams tīrīt katru dienu. Labu garšu sniedz arī svaigs ūdens, kura daudzums nomērīts ar kausiņu. Tas arī novērš kafijas taukvielu nokļūšanu kafijas aparātā un pagarina tā darbības mūžu.

Pavisam viegli attīrīt kafijas aparātu no kafijas taukvielām var, izmantojot cepamās sodas maisījumu (3 ēdk. uz 3 litiem silta ūdens). Laika gaitā var izveidoties kaļķakmens nogulsnes, tās attīrīt vajadzētu ar attiecīgu atkaļķošanas līdzekli, kas norādīts aparāta lietošanas rokasgrāmatā.

 

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top