Dabīga apstrādes metode

Dabīga apstrādes metode nozīmē to, ka kafijas ogas tiek kaltētas saulē. Kad ogas ir izžuvušas, apvalku mehāniski atdala, un paliek divas, grauzdēšanai gatavas kafijas pupiņas.

Dabīgā apstrādes metode ir vissenākā un vienkāršākā kafijas apstrādes metode.

Izmantojot šo apstrādes metodi, kafijas ogas vispirms tiek sašķirotas ar rokām. Visas bojātās ogas atdala no labajām. Pēc pārbaudes šīs ogas novieto uz betona žāvēšanas galda vai ievieto iekārtos žāvēšanas tīklos. Atkarībā no laikapstākļiem žāvēšana aizņem aptuveni trīs nedēļas. Žāvēšanās laikā ogas regulāri apgriež uz otru pusi, lai tās izžūtu vienmērīgi un nesāktu pelēt. Pēc tam sausās ogas saber kafijas lobīšanas mašīnā.

 

Apgūsti kafijas pasaules terminus

Apskati coffeepedia
Back to top