Ziemassvētku un kafijas garša vienā kumosā!
Kafijas-piparkūku mafini
12 gab.

- 300 ml miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1/4 tējk. sodas
- 1/4 tējk. sāls
- 200 ml karstas kafijas + 4 ēd. k. Paulig Ziemassvētku kafijas
- aptuveni 6 ēd. k. izsijāta kakao pulvera
- 1 tējk. Santa Maria piparkūku garšvielu ar apelsīnu garšu
- 110 g sviesta vai margarīna cepšanai
- 300 ml brūnā cukura
- 2 tējk. vaniļas cukura
- 2 sakultas olas, istabas temperatūrā
Pildījumam uzputo 200 g svaigo sieru, 90 g sviestu istabas temperatūrā, 6 ēd. k. izsijātu pūdercukuru un 1/4 tējk. Santa Maria piparkūku garšvielu ar apelsīnu garšu, līdz iegūsti viendabīgu masu.
Uzkarsē krāsni līdz 175‒180 grādiem. Mafinu formiņās izklāj cepamo papīru vai iezied tās ar sviestu un nobārsti ar miltiem. Samaisi miltus, cepamo pulveri un sodu. Karstā kafijā iemaisi izsijāto kakao, piparkūku garšvielu, kā arī sviestu. Maisi, līdz sviests ir izkusis. Pievieno cukuru un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai. Pievieno olas un kārtīgi samaisi. Pievieno miltus un samaisi, līdz iegūsti viendabīgu masu (nepārmaisi!). Iepildi formiņās aptuveni 3/4 augstumā un cep aptuveni 22–25 minūtes. Atdzesē, iegriez katrā mafinā konusveidīgu caurumiņu. Iepildi vai ieliec ar karoti svaigā siera pildījumu un izrotā. Ja vēlies, mafina izgriezto daļu vari izmantot tā rotāšanai. Ja vēlies, izmanto piparkūku dekorus.
Labs padoms! Mafinus vari pārkaisīt ar nedaudz maltas kafijas. Mafiniem noteikti jāatdziest pirms to pildīšanas.