Kafijas grauzdēšana un malums

Kafijas grauzdēšana ir process, kura laikā tiek radīts vai līdzsvarots skābums, aromāti un citi komponenti, lai panāktu noteiktu skābuma pakāpi, garšu un pēcgaršu. Grauzdēšanas ilgumu nosaka vajadzīgā grauzdēšanas pakāpe. Parasti kafija tiek grauzdēta 5–8 minūtes 180–240 °C temperatūrā. Jo gaišāks grauzdējums, jo skābenāka būs kafijas garša. Jo tumšāks grauzdējums, jo rūgtāka kafija. Kafijas maisījuma garša tādēļ ļoti lielā mērā ir atkarīga no grauzdēšanas procesa.

"Paulig" grauzdējumiem ir piecas dažādas pakāpes:

 

1. Pirmās grauzdējuma pakāpes kafija Latvijā  netiek piedāvāta
2. Paulig Presidentti
3. Paulig Classic, Paulig Colombia Organic, Paulig Kenya,
4. Paulig Espresso kafija
5. Piektās grauzdējuma pakāpes kafija Latvijā netiek piedāvāta

 

Malums

Kafijas gatavošanai ir svarīgi izvēlēties pareizo maluma pakāpi. Īstā maluma noteikšana atkarīga no tā, kādu kafijas pagatavošanas veidu esam izvēlējušies. Uz "Paulig" maltās kafijas iepakojumiem atrodami simboli, kas norāda, kādām kafijas gatavošanas metodēm tā piemērota.