Kafija tasītē

Šī ir vienkāršāka un Latvijā izplatītākā kafijas pagatavošanas metode. Lielākā daļa no mums šādi pagatavo savu kafijas tasīti gan mājās, gan darba vietā. Ievērojiet dažus vienkāršus noteikumus, lai kafija izdotos īpaši aromātiska un garšīga.

Kā pagatavot kafiju tieši tasītē

  1. Ielieciet svaigu kafiju tasītē. Izmantojiet 7–10 gramus (1.5-2 tējkarotes) kafijas uz 200 ml ūdens.
  2. Lejiet karstu, bet vairs ne verdošu ūdeni (92–96 ˚C) tasītē tā, lai tas vienmērīgi apņem kafiju.
  3. Mazliet apmaisiet un ļaujiet kafijai ievilkties 3 minūtes.
  4. Apmaisiet kafiju vēlreiz, lai iegūtu vienmērīgu garšu.

3 soļi līdz perfektai kafijai tasītē

  1. Izvēlieties īstā maluma kafiju gatavošanai tasītē. Paulig Classic un Paulig President malumi ir izcili piemēroti gatavošanai tasītē.
  2. Lietojiet pareizas temperatūras ūdeni.
  3. Neļaujiet kafijai atdzist – auksta tā kļūst rūgta, jo biezumi pārāk ilgi mirkst ūdenī.

Izmēģiniet arī citus pagatavošanas veidus un atklājiet sev kafijas garšu pasauli!

Kafijas pagatavošana

 

Back to top